LED downlight

De meest bekende manier om een bedrijf, winkel of woning te verlichten met led verlichting? Dat is gegarandeerd met led spots. Toch staat deze lichtbron ook bekend onder een andere naam, namelijk als led downlight. Werken met led verlichting heeft dan ook verschillende voordelen. Heeft u interesse?

DownlightDeepCompactSoft
Vermogen5~9W15~35W12~35W
Max. Lumen output78033003300
Lm/W909595
Reflector389555
UGR<19>19<19
CRI909090
Flicker-freeJaJaJa
DimbaarVolgens keuzeVolgens keuzeVolgens keuze
IPIP20IP20IP20
IKIK04IK04IK06
Levensduur50.000 L80B2050.000 L80B2050.000 L80B20
Garantie555
deep
compact
soft

Wanneer kiezen voor LED downlights?

Een LED downlight, ook wel downlighter genoemd, is in wezen vergelijkbaar met een LED paneel. Echter zijn deze compacter en hebben ze meestal een ronde vorm. Daarnaast zijn downlights reeds voorzien van montagetoebehoren, in de meeste gevallen springveren.

Naast de LED downlight heb je ook de LED spot, wij brengen deze onder in dezelfde productgroep. Het voornaamste verschil tussen een LED downlight en LED spot is de stralingsbundel. Bij een LED spot is dit voornamelijk een smalle bundel (bv. 36°) terwijl een LED downlight breed uitstraalt (bv. 110°).

In een grote ruimte zal met eenzelfde aantal spots als downlights dus een uniformere lichtverdeling behaald worden bij gebruik van de downlights.

Qua toepassingsgebied zitten we hier voornamelijk met een professionele omgeving.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gangen
  • Vergaderzalen
  • Showrooms
  • Etalages
  • Inkomhallen
  • Receptiebalies
  • Sanitaire ruimtes

Ook bij relighting is een LED downlight een interessante keuze om te overwegen. Denk er hierbij wel aan dat de inbouwmaat overeen moet komen met de diameter van het reeds bestaande gat. Indien dit niet het geval is kan er nog altijd gewerkt worden met een pasring.

Welke specificaties heeft een LED downlight?

Onze downlights worden telkens voorzien van een flicker-free externe driver. Hierop is vervolgens een connectie box aangesloten waarin vlot de in- en uit bekabeling aangesloten kan worden. Wanneer er meerdere armaturen op éénzelfde kring aangesloten worden is het hierdoor dus niet meer nodig om ergens een aparte aftakking te voorzien.

Daarnaast beschikken onze downlights steeds over solide montage klippen. Deze zijn uitermate stevig, eenvoudig te installeren en staan niet te hard gespannen zodat het plafond zeker niet beschadigd wordt.

Omwille van de geringe inbouwdiepte van onze armaturen kunnen deze probleemloos in de meeste valse plafonds ingewerkt worden.

Standaard zijn onze downlights voorzien van een niet dimbare voorzien, u kan echter ook kiezen voor de dimbare UNIDRIVER met amplitude dimming.

Voor al onze downlights geldt een garantieperiode van 5 jaar.

Voor meer uitleg of eventuele vragen kunt u ons altijd telefonisch of via e-mail contacteren.